آشنایی با انواع پرده آماده, آشنایی با انواع جنس پرده, راهنمای ست کردن پرده

بررسی پارچه لینن

پارچه‌ی لینن چیست؟

واژۀ لینن، ریشه در واژۀ لاتین لینوم (linum) و واژه‌ی یونانی لینون (linon)، به معنای بذر کتان دارد. پارچه لینن از الیاف گیاهی مانند پنبه‌، کتان یا کنف ساخته شده است. اما در برخی موارد، ممکن است به پارچه لینن مواد شیمیایی دیگری مانند پلی‌استر، ریسین و یا نایلون نیز اضافه شود تا خصوصیات آن را بهبود بخشند یا قابلیت‌هایی مانند مقاومت در برابر چروک، آب و یا نورخورشید را به پارچه اضافه کنند. به طور کلی، پارچه لینن از الیاف گیاهی تولید می‌شود. در هر صورت برچسب محصول را نگاه کنید تا مواد سازنده پارچه‌تان را بدانید. و چگونه می‌توانید بهترین روش‌ها برای نگه‌داری از آن را بیابید. لینن از قدیمی‌‌ترین پارچه‌های جهان است که بالغ بر ده هزار سال قدمت دارد.

پارچه‌ی لینن از الیاف کتانی

لینن از الیاف کتانی تولید می‌‌شود که از ساقه‌ی گیاه کتان به دست می‌‌آید. ماده تشکیل‌دهنده پارچه کتان الیاف سلولزی است که در ساقه گیاهان کتان یافت می‌شود.

کتانی یک منسوجات مبتنی بر کتان است که عمدتاً برای کاربردهای لوازم خانگی استفاده می‌شود. در حالی که کتان شبیه پنبه است، به جای غوزه‌هایی که در اطراف دانه‌های پنبه رشد می‌کنند، از الیاف مشتق شده از ساقه‌های گیاه کتان ساخته می‌شود.

با این حال، تولید کتانی، زمان و منابع بیشتری نسبت به تولید پنبه دارد، که منجر می‌شود که از محبوبیت این پارچه کم شود. با این وجود، ویژگی‌های مطلوب منحصر به فرد کتانی، مانع از توقف کامل تولید جهانی این منسوجات شده است و برخی کشورها مانند چین به تولید کتانی ادامه می‌دهند.

باکیفیت‌‌ترین پارچه‌ی لینن در ایرلند، ایتالیا و بلژیک تولید می‌‌شود و باکیفیت‌‌ترین گیاه کتان در اروپای غربی و اوکراین کشت می‌شود. این پارچه درهند و دیگر کشورهای اروپایی نیز تولید می‌‌شود. تولید انبوه لینن، عمدتاً در اروپای شرقی و چین صورت می‌گیرد.

 

کاربرد پارچه کتانی

در گذشته کتان زمانی که نیاز به عایق‌سازی بسیار خوب بود استفاده می‌شد. از این نوع پارچه اغلب برای لباس استفاده می شود و یکی از عناصر اصلی تزئینات خانه مانند رختخواب، سفره و دستمال‌های قابل استفاده مجدد است. این به این دلیل است که الیاف کتان می‌توانند به راحتی در برابر استفاده مکرر مقاومت کنند، به مرور زمان نرم می‌شوند و کیفیت ساخت خود را تا زمانی که شیوه‌های مراقبت مناسب رعایت می‌شود حفظ می‌کنند.

پوشاک کتانی در آب و هوای گرم و مرطوب مطلوب است. بر خلاف پنبه که تمایل دارد رطوبت را برای مدت زمان قابل توجهی حفظ کند، کتان به سرعت خشک می‌شود که به کاهش احتباس گرما در شرایط خیلی گرم کمک می‌کند.

برای دوخت بلوز، شومیز، پیراهن و مانتو بسیار مناسب است.

مزایای پارچه‌ی لینن از الیاف کتانی

1. بادوام

بافت پارچه زیبا و محکم است، پس به راحتی خراب نمی‌شود. استحکام آن از پنبه هم بیشتر است.

2. نرمی

پارچه کتان بسیار نرم و لطیف است به طوری که بعد از چند بار شست‌وشو و استفاده به دلیل بافت کمی ابریشمی لطیف‌تر هم می‌شود. همچنین پرز نمی‌دهد و کرک نمی‌شود.

3. حفظ رنگ

به خوبی رنگ می‌شود و رنگ‌های خاص و چشم‌گیری از آن در بازار موجود است. به سرعت و راحت رنگ می‌پذیرد(در صورت تثبت رنگی مناسب) و به ندرت پیش می‌آید که رنگ پس بدهد.

4. ضد حساسیت

محصولاتی که از این پارچه تولید می‌شوند، کمتر ایجاد حساسیت می‌کنند زیرا لینن ساختاری گیاهی دارد.

5. قابلیت تنفس بالا

پارچه لینن جزو پارچه‌های مناسب برای تابستان است و پوست شما در لباس با این پارچه نفس می‌کشد و در آن احساس خنکی می‌کنید. این پارچه بسیار سبک است و هوا را به راحتی از آن عبور می‌دهد.برای کسانی که در آب و هوای بسیار گرم یا سرد زندگی می‌کنند، یک پارچه ایده‌آل است. جریان هوا را عبور می‌دهد و برای آب و هوای گرم و مرطوب مناسب است.

6. ظاهر شیک

لینن پارچه‌ای با ظاهری گران و لوکس است که دارای تنوع رنگی و طرحی بالا است.

7. کشش کم

کتانی کشش زیادی ندارد. با چندین بار پوشیدن و شستشو تغییر سایز نمی‌دهد و ظاهر خود را به خوبی حفظ می‌کند.

8. سازگار با محیط زیست

کتانی به طور کلی یک الیاف سازگار با محیط زیست است. زیرا برای تولید آن به اندازه سایر پارچه‌ها آب و مواد شیمیایی لازم نیست.

9. مقاوم در برابر رطوبت

قابلیت خشک شدن سریع و مقاومت در برابر رطوبت دارد.

10. شست‌وشوی آسان

این پارچه نگهداری و شست‌وشوی آسانی دارد.

 

معایب پارچه‌ی لینن از الیاف کتانی

1. قیمت گران

این پارچه در مقایسه با دیگر پارچه‌‌ها، از جمله ابریشم و پنبه، گران‌‌تر است. البته نباید از یاد بُرد که لینن، در مقایسه با پارچه‌های ذکرشده، دوام خیلی بیشتری دارد.

2. چروک شدن

در حالی که کتانی سبک است و شکل خود را به خوبی حفظ می‌کند، به راحتی چروک می‌شود. اگر نیاز به اتو کردن کتانی دارید، از حرارت بالا و مقداری بخار استفاده کنید.

1 دیدگاه در “بررسی پارچه لینن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *